Met ons kennismaken?

Plan een afspraak

Mededeling bereikbaarheid i.v.m. het Coronavirus

Beste relatie,

In verband met de veiligheid en gezondheid van ons personeel en ter voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus is het kantoor Blokzijl Advocaten tot nader orde voor bezoek gesloten. Wij werken vanuit huis.

Afspraken met clienten worden verplaatst naar een later moment of worden indien noodzakelijk op afstand c.q. telefonisch uitgevoerd. Vorenstaande betekent ook dat brieven helaas met vertraging zullen worden gelezen en beantwoord. Daarvoor vragen wij uw begrip.

We zijn zowel per mail als telefonisch bereikbaar. U kunt hiervoor ons algemene telefoonnummer gebruiken +31 (0)50 3113 001 of ons mailen op info@blokzijladvocaten.nl

Zodra er wijzigingen zijn ten aanzien van bovenstaande, laten we dat via de website weten. 

Met hartelijke groet,
Mr. M.J. (Martin) Blokzijl

Zoeken

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid komt in bijna elk dossier aan de orde, met de terugkerende vraag: Is er een partij aansprakelijk voor de schade die u lijdt? Of het nu te maken heeft met schade uit bijvoorbeeld een aanrijding of aardbevingsschade aan uw woning vanwege de gaswinning door de NAM, steeds komt de vraag terug: wie is aansprakelijk voor de door u geleden schade. Dat lijkt soms simpel, maar blijkt vaak lastig te zijn. Wij zoeken dat voor u uit, en spreken de veroorzaker aan, opdat u schadeloos wordt gesteld.

Op het terrein van gaswinning, aardbevingen en schade is de Mijnbouwexploitant (in de provincie Groningen is dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij) aansprakelijk voor de schade die wordt veroorzaakt door de mijnbouwactiviteiten. Wij hebben reeds voor meerdere cliënten de NAM aansprakelijk gesteld voor die (gaswinnings)schade aan woningen, welke schade naar onze overtuiging is ontstaan door de gaswinning. De NAM vergoedt bij een groot aantal huiseigenaren de schade, maar betwist eveneens bij een groot aantal schadegevallen de aansprakelijkheid, of genuanceerder gesproken, de relatie tussen de schade en de gaswinning. Over het causaal verband tussen de mijnbouwactiviteiten en de schade bij de huiseigenaren adviseren wij en procederen wij bij de rechtbank opdat recht zal worden gedaan aan de huiseigenaren die het slachtoffer zijn van de gaswinning onder hun huizen. Heeft u aardbevingsschade en komt u er met de NAM of haar schade-experts niet uit; bel ons en wij staan u bij.

Indien u meer wilt weten, neem gerust contact met ons op. Een telefoongesprek verplicht u tot niets.

zie o.a. https://www.nrc.nl/nieuws/2015/06/08/gasschade-dan-moet-de-rechter-het-maar-zeggen-1502937-a1397185

zie o.a. https://www.ftm.nl/artikelen/nam-verdeel-en-heers-groningen

Ons motto

U heeft een vraag, wij het antwoord. Bel ons en ervaar het zelf; het verplicht u tot niets.

Help mij verder!

Contact

Blokzijl Advocaten

Lopende Diep Noordzijde 1
9712 NV Groningen

050 - 311 30 01
050 - 311 30 13
info@blokzijladvocaten.nl